Milliondryss fra sparebank-stiftelse

Faximile fra Driva.
Allan Troelsen snakker om den nye banken med ordfører Margrethe Svinvik og Frode Alnæs etter sendingen. (Foto: Anders Tøsse),

Etter sammenslåing til ny sparebank for Nordmøre blir det opprettet stiftelse som med 600 millioner kroner som kan gi avkasting til gode formål også i Surnadal.

 Anders Tøsse, redaksjon@driva.no

Da Allan Troelsen overtok som administrerende direktør i nye Sparebank 1 Nordmøre mandag, kunne han samtidig fortelle om at penger fra Surnadal Sparebank og Sparebank 1 Nordvest som er sammenslått oppretter en sparebankstiftelse for hver av de to gamle bankene.

Allan Troelsen gleder seg til å ta fatt som ny administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre, mens den gamle sjefen for Sparebank 1 Nordvest trekker seg over i stilling for å lede sparebankstiftelse.
Pendler til byen for å lede ny bank

– Avkasting fra 600 millioner kroner vil fra neste år bli gitt ut som gaver til gode formål. I tillegg vil den nye banken fortsette med sponsor-engasjementene til små og store arrangement, lag og foreninger som før, sier Troelsen.

Avtroppende administrerende direktør for Sparebank 1 Nordvest vil være leder for de to nye stiftelsene. Derfor vil mange kunne se frem til penger som kommer gode formål til nytte.

Under presentasjonen av den nye banken i Kulturfabrikken i Kristiansund mandag kunne ordfører i Surnadal, Margrethe Svinvik hylle den nye banken.

– For å få til noe må vi samarbeide. Derfor tror jeg på at dette samarbeidet som har endt med sammenslåing kan bidra til noe positivt, sa ordføreren under presentasjonen.

Positive forventninger

Hun ser frem til at både kontoret i Surnadal fortsetter og at kundene får fortsatt god behandling i sin lokalbank.

– Jeg har forventninger om at banken fortsatt engasjerer seg lokalt, samtidig som den kommer med noe nytt. Ikke minst sparebankstiftelsen vil bety mye lokalt fremover, sa Svinvik.

Slik ble deres tekstiler verdenskjent
Ordfører Margrethe Svinvik er positiv til en mer slagkraftig bank for hele Nordmøre. Her ble hun intervjuet av Frode Alnæs.

(Foto: Anders Tøsse)
Ordfører Margrethe Svinvik er positiv til en mer slagkraftig bank for hele Nordmøre. Her ble hun intervjuet av Frode Alnæs. FOTO: ANDERS TØSSE

Kristiansunds-ordfører Kjell Neergaard pekte på at bankene har vært med på både mange små prosjekter, og bidratt til å få i havn store veiprosjekt, satsing på KBK og andre store næringslivsoppgaver.

Målet for banken er å være en lokal drivkraft. I den digitale sendingen kom en rekke kjendiser med sin hilsen, alt fra Ole Gunnar Solskjær til Lars Løseth.

– Jeg håper det blir enda bedre avkastning for eierne og enda bedre tjenester for næringslivet og kundene, sa Løseth.

Vil vokse

Allan Troelsen fortalte om visjonen med å ta vare på de kundene de to gamle bankene allerede har, og samtidig få flere kunder. Det er mål om å vokse, og sammen er de mer slagkraftig til å ta på seg enda større finansielle oppgaver fremover.

– Vi har ønsker om å få flere kunder generelt, men har ingen konkrete planer om nye avdelingskontorer med det første, sa Allan Troelsen på spørsmål fra Driva om det er aktuelt å satse mer i Sunndal med eget kontor.

Fra før er Sparebank 1 SMN etablert i Sunndal, og det er derfor ikke naturlig å opprette kontor for den nye banken, selv om begge er etablert flere andre steder i fylket.

Både Troelsen og Folland påpeker at for de ansatte som nå skal jobbe sammen i en bank har vært en positiv prosess, og at både kunder og ikke minst næringslivet har vært positiv til den prosessen som har vært ført frem til at de nå er en bank.

 

Se flere bilder og les saken i Driva ( https://driva.no ).