Sigve Holten

Sigve Holten
Sigve Holten

Friidrett

MAX Stipend logo

Sigve Holten, 16 år, fra Surnadal er et talent utenom det vanlige.

I sin årsklasse kaster han slegge lengst av alle i hele landet, og i tillegg konkurrerer han i diskos og kulestøt. «Men det er sleggekast som er favoritten» forteller Sigve. «Det gir en utrolig god følelse i kroppen når du lykkes med et sleggekast. Det hele startet i Tingvollhallen i en skolecup i 2019, og med pappa som motivator fant jeg ut at disse øvelsene var noe for meg å satse videre på.»  Siden den gang har ikke Sigve sett seg tilbake, og nå konkurrerer han i både regionale og nasjonale konkurranser i diskos, kulestøt og slegge.

«Samholdet og kameratskap er viktige motivasjonsfaktorer for meg»

Allerede til helgen er det samling i Ulsteinvik, og der gleder han seg til å treffe gode kompiser og konkurrenter. «Vi har det skikkelig artig i lag når vi møtes» smiler Sigve. «Samholdet og kameratskap er viktige motivasjonsfaktorer for meg» forteller den unge Surnadalingen. De neste månedene venter både innendørs VM i kulestøt og et stort mesterskap i Sverige som Sigve har planer om å delta på.

«Det blir en del farting og logistikk, så MAX-stipendet kommer veldig godt med i min videre satsning. Det koster også med økte krav til mer og bedre utstyr for å drive idretten videre, så jeg setter veldig stor pris få denne påskjønnelsen» avslutter Sigve Holten.