Øyvind Glåmen

Øyvind Glåmen
Øyvind Glåmen

Musikk

MAX Stipend logo

Øyvind Glåmen, 24 år, fra Vågland har valgt å bosette seg i Oslo for å dyrke fram drømmen om å kunne leve av og for musikk.

For Øyvind har det vært en rivende utvikling fra han startet å spille gitar som 10 åring ved kulturskolen i Surnadal, til hans tilværelse som freelance musiker og produsent i dag. «Det aller viktigste er å si ja når sjansen byr seg» smiler Øyvind. «Jeg har hele veien stolt på egne ferdigheter og bare hoppet inn i nye prosjekter som har virket spennende. Når Discovery Channel plutselig ringte og trengte en lydprodusent på svært kort varsel tenkte jeg bare at dette fikser jeg. Og med det fulgte det flere jobber innen TV-produksjon og plutselig var jeg delaktig i å produsere livesendinger fra OL».

«Det er når du er litt utenfor komfortsonen at de beste kreative prosessene starter. Musikk er samspill, rett og slett.»

Men det er som musiker Øyvind trives aller best. Både som låtskriver, produsent, gitarist og også som vokalist. Øyvind har vært delaktig i musikkproduksjoner som har over 3 millioner livestreams på ulike plattformer og nå har han etablert seg med eget studio i Oslo. Et kreativt rom der han jobber både med egne prosjekter og andre musikere. «Studioet begynner å bli kjent, og som den ja-personen jeg er, så sprer det seg fort at jeg kan bidra med både låtskriving og teknisk produksjon. Jeg har absolutt en ambisjon om å kunne leve av musikken fremover» forteller Øyvind. «Musikk får meg til å drømme, gråte, danse, flire, gruble. Musikk gir meg rett og slett frysninger» sier han.

Øyvind har en bachelor i populærmusikk fra Westerdahls, men av sjanger så er det jazz og rock som er favorittene. «Men jeg kan godt både skrive og fremføre populærmusikk på de rette premissene» smiler han. Det har vært en voldsom utvikling fra tiden på musikklinja ved Atlanten videregående skole i Kristiansund, til der Øyvind er nå musikalsk. «Musikk er teamwork, og jeg har hatt mange gode lærere og veiledere som har pushet meg fremover. Det er når du er litt utenfor komfortsonen at de beste kreative prosessene starter. Musikk er samspill, rett og slett.»

«Nå takker jeg så mye for stipendet jeg har fått, det kommer godt med i utviklingen av eget studio og det hjelper meg å realisere planene mine videre. Drømmen er å bli utøvende musiker på heltid» avslutter Øyvind Glåmen.