Olav Fugelsøy

Olav Fugelsøy
Olav Fugelsøy

Langrenn

MAX Stipend logo

Olav Fugelsøy, 18 år, fra Øvre Surnadal kan allerede vise til en imponerende liste med prestasjoner.

Nå bosatt i Trondheim og elev ved idrettslinja på Heimdal videregående skole, kan han allerede skilte med to NM-gull, en NM-bronse og flere norgescup-seire. Enda har Olav 2 år igjen som juniorløper og har ambisjoner om å hevde seg i Norgestoppen også som senior. «Ingenting gjør meg så motivert som å få lov til å gå med det norske flagget på brystet» forteller Olav.

Jeg liker det jeg holder på med, jeg setter høye krav til meg selv og er grundig i forberedelsene til konkurranser.

Det fikk han muligheten til under Nordisk juniorlandskamp i Finland i fjor, der han var bare sekunder unna pallplass individuelt og gikk ankeretappen på stafettlaget for Norge, og bidro sterkt til en flott sølvmedalje. Olav begynte med langrenn i 10-års alderen og var også aktiv i fotball og i friidrett på den tiden. Men det viste seg raskt at det var i langrennssporet den største framgangen kom, og fra 16 års alderen har han klart å etablere seg helt i toppen på landsbasis i sin aldersklasse.

Jeg stortrives i Trondheim, sier Olav. Her finner jeg best mulige treningsforhold både sommer som vinter, og det faglige nivået på skolen passer meg godt. Her er vi flere dyktige langrennsløpere som liker å utfordre hverandre. Det å gå på skole og trene her i Trondheim passer godt inn i mine videre planer, forteller han.

Og store mengder trening blir det så absolutt. Jeg liker det jeg holder på med, jeg setter høye krav til meg selv og er grundig i forberedelsene til konkurranser. Bare så synd at VM i Granåsen kommer litt for fort for min del, men det er jo junior NM der neste år også, smiler Olav. For han skal også skal gå junior VM i Estland i løpet av vinteren. «Jeg er stadig på farten, så stipendet jeg fikk kommer veldig godt med videre» avslutter en engasjert Olav Fugelsøy.