Marius Kvande

Marius Kvande
Marius Kvande

Golf

MAX Stipend logo

Marius Kvande, 15 år, bosatt på Kvanne, et lite golfslag unna banen på Mo i Surnadal.

Den unge Surnadalingen har allerede gjort seg bemerket ved å vinne alle turneringer i Narvesen Tour i region Midt-Norge. I den nasjonale turneringen leverte han en sterk prestasjon på nasjonalt nivå, og er med det blant de beste golfspillerne i landet i sin årsklasse. Nå står en turnering i Alicante-området i Spania for tur i mars, noe Marius gleder seg stort til. Fine og krevende baner i Spania passer perfekt før sommeren slår til skikkelig her i Norge, syns han. Marius skal delta på Junior-NM i Ålesund til våren og lag- NM for juniorer senere i sommer. Men det er på Surnadal Golfklubb sitt anlegg på Mo han tilbringer mest av tiden, og det er her han har gjort seg bemerket for sitt store talent og teknikk.

Mest inspirasjon og motivasjon har han hentet lokalt fra farfar Terje.

 «Det er veldig lett å bli bitt av golf-basillen», forteller Marius, «og det er veldig motiverende å se på utviklingen jeg har hatt. Jeg startet med golf under covid, og det ligger mange timers trening bak de resultatene vi ser nå. I tillegg til golf spiller jeg fotball, så det går en del tid til det også. Det er artig å kunne kombinere de idrettene» sier Marius, som har hentet inspirasjon fra bl.a. Gareth Bale, en kjent fotballspiller som også er en habil golfspiller. Det er lett å se opp til Victor Hovland også, som kjemper i verdenseliten i golf.

Men aller mest inspirasjon og motivasjon har han hentet lokalt fra farfar Terje Kvande, som har vært en solid sparringspartner på golfanlegget på Mo. Det ligger utallige treningstimer bak, og nå er planen å søke skoler med golflinjer i Norge for å forfølge drømmen om en profesjonell golfkarriere.

Tildelingen av Max-stipendet kommer godt med, for det koster mye å reise på turneringer i inn- og utland, forteller Marius. «Mitt mål er å kunne leve av å spille golf, og å få konkurrere på PGA Touren internasjonalt sammen med de alle beste.» Vi skal følge spent med videre, og gratulerer så mye med stipendet.