Elise Hamnes Høvik

Elise Hamnes Høvik
Elise Hamnes Høvik

Gründer

MAX Stipend logo

Elise Hamnes Høvik, 24 år, student, gründer, motivator og inspirasjonskilde. Listen er både lang og imponerende.

I dag studerer Elise ved NTNU’s entreprenørskole i Trondheim, der hun stortrives. Hun har deltatt på ett internship ved CERN i Geneve og jobber ved BOOST Henne NTNU, der hun blir leder og nettverksansvarlig. Elise deltar på pilotprosjektet «Gründerreisen» i regi av DNB, og er aktiv i Engage Center, som er et senter for fremragende utdanning.

Fellesnevner for alt dette er relasjonsbygging, nettverksbygging, utvikling og delingskultur. «Jeg stortrives med å ha mange baller i luften samtidig og jeg har lært meg å prioritere knallhardt. Jeg har akkurat lagt bak meg et tøft høstsemester, og gyver nå løs på enda flere spennende prosjekter» forteller Elise.

Tør man å satse og dele av sin kunnskap med andre, så får man så mye tilbake, uansett hvor krevende utfordringene måtte være.

«Til sommeren reiser jeg til Boston og skal delta på et sommersemester innenfor entreprenørskap ved Boston universitetet, forteller hun. Jeg ser dette som en enestående mulighet for meg til å kunne utvikle meg videre, og jeg satser og er villig til å gjøre noen feil på veien. Jeg velger å si at jeg har vært dyktig til å eksponere meg for en god del flaks på veien også» smiler hun. For læringskurven har innimellom vært bratt. Tør man å satse og dele av sin kunnskap med andre, så får man så mye tilbake, uansett hvor krevende utfordringene måtte være.

Kommer vi til å se deg mye i Surnadal fremover, lurer vi på. Og hvilke tanker gjør Elise seg rundt entreprenørskap og gründervirksomhet i Surnadal? «Jeg syns Surnadal savner et skikkelig gründerhus, en fast base hvor unge etablerere kan jobbe sammen, sparre sammen og sørge for utvikling på tvers av bransjer og fag. I Heim kommune har de etablert BETA coworking space, som er et gründer- og kontorfellesskap på Halsa. Et slikt kreativt og utviklende felleskap ønsker jeg meg her i Surnadal også» avslutter Elise Hamnes Høvik.